Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Venäläis-eurooppalainen laika

Suomessa on kolme eri laikarotua: itäsiperianlaika, länsisiperianlaika ja venäläis-eurooppalainen laika. Venäläis-eurooppalaiset laikat ovat nimensä mukaisesti Venäjän euroopan-puoleisen osan ankarissa oloissa eläneistä luonnonroduista jalostettuja yleensä mustavalkoisia pystykorvaisia metsästyskoiria. Venäläis-eurooppalainen laika on liikkuvainen, nopea ja kestävä metsästäjä, jolla on hyvä suuntavaisto. Ne ovat tottelevaisia ja pitävät metsässäkin riittävästi yhteyttä isäntään tai emäntään. Ne ovat todellisia käyttökoiria ja sopivat monenlaiseen metsästykseen. Joidenkin lähteiden mukaan laikoja käytetään n. 40 eri riistalajin metsästykseen.

Meillä Suomessa venäläis-eurooppalaisilla laikoilla metsästetään niin suurta kuin pientäkin riistaa. Yleisin metsästettävä on hirvi, mutta niitä käytetään paljon myös karhun, turkisriistan, metsäkanalintujen ja vesilintujen metsästykseen.

Venäläis-eurooppalaiset laikat ovat melko helppoja kouluttaa, koska ne haluavat miellyttää omistajaansa. Venäläis-eurooppalaisilla laikolla onkin kilpailtu myös tottelevaisuus- ja agility-kilpailuissa, mikä todistaa niiden monipuolisuuden ja koulutettavuuden.

 

 

           Kivitaskun Kennel                     Matti  Kivimäki            0400 121 762                           

©2020 Kivitaskun kennel - suntuubi.com